Beboerparkering

Innføring av beboerparkering i Bydel Frogner

20. november 2017 innfører Oslo kommune beboerparkering i hele Bydel Frogner (Unntatt Bygdøy)

  • Har du folkeregistrert adresse i området og er eier eller medeier av kjøretøy, kan du søke om beboerparkeringstillatelse. Du kan også søke om du har firmabil eller leasingbil, er pendler eller student.
  • Søknadsskjema og informasjon om beboerparkeringsordningen finner du på www.oslo.kommune.no/beboerparkering. Vi anbefaler deg å søke i god tid før 20. november 2017.
  • Har du elbil eller HC-kort, trenger du ikke søke om beboerparkeringstillatelse. For deg gjelder generelle parkeringsbestemmelser.

Parkering uten beboerparkeringstillatelse

Som for all parkering i offentlig gate i Oslo, er også avgiftsparkering i områdene med beboerparkering tilgjengelig for alle. Har du ikke gyldig beboerparkeringstillatelse kan du parkere mot å betale normal parkeringsavgift. Parkeringsavgift kan kjøpes på mobil med appen “Bil i Oslo”, Easypark-appen eller på Oslo kommunes P-automater.

Hensikt med beboerparkering

Formålet med beboerparkering er på bedre måte å sikre at du som bor i bydelen får tilgang til offentlige parkeringsplasser. Ordningen skal også redusere arbeidsreiseparkering og dermed bedre miljøet og luftkvaliteten. Bakgrunnen for innføring av ordningen er vedtak i Oslo bystyre i 2012 og beslutning i bydelsutvalget i bydelen din.

Hvis du har spørsmål om beboerparkering kan du ta kontakt med vårt kundesenter på e-mail postmottak@bym.oslo.kommune.no.

Skroll til toppen